Follow Us

Adrian Cioroianu

Profesor Universitar Doctor

Conferințe

Biografie

Adrian Mihai Cioroianu s-a născut la data de 5 ianuarie 1967, în municipiul Craiova. A urmat cursurile Facultății de Istorie de la Universitatea București (1988-1993), masteratul în istorie („Diplome d’Etudes et des Recherches Approfondies”) la Universitatea Laval din Quebec, Canada (1996-1997) și cursuri de doctorat în istorie la Universiatea Laval din Quebec, Canada (1997-2002), finalizate prin susținerea tezei cu titlul Mitul, Imaginea și Cultul liderului în România comunistă. De asemenea, a fost și bursier al Colegiului Noua Europă (2001-2002).

După absolvirea facultății, a devenit cadru didactic la Facultatea de Istorie din cadrul Universității București, în prezent având gradul didactic de conferențiar. De asemenea, a fost profesor la Colegiul PRO din București (1998-2007), redactor la revista “Dilema veche” (1998-2007) și redactor la Gazeta Sporturilor. A realizat emisiunile „Ora de istorie” (Realitatea TV, 2001); „Chiasma. Dialoguri PAX” (PAX TV, 2003) și „Totul la vedere” (TVR 1).

Adrian Cioroianu a publicat studii și articole în următoarele ziare și reviste: „Lettre International”, „Dosarele Istoriei”, „Suplimentul de Cultură”, „Ziua”, „GEO” (ediția românească), „Sfera Politicii”, „Cotidianul”, „Revista 22”, „Dilema veche”, „Radio România”, „Gazeta de Sud”, „Monitorul de Neamț”, „Adevărul de Arad”, „Formula AS”, „Evenimentul Zilei”, „Opinia studențească”, „Lumea Ieșeanului”, „Cuget liber”, „Revista de Politică Externă”. Este membru al Grupului pentru Dialog Social și al Societății Timișoara.